Magic Mike

Van sommige films moet je geen review willen maken, maar toch doe ik het! Ik ben vorige week met mijn zusje naar Magic Mike geweest. Dit is in meerdere opzichten geen goede keuze geweest. Lees snel verder om te weten waarom niet!

De film Magic Mike gaat over het leven van Mike en Mike is een stripper, maar geen ordinaire stripper hoor! Hij danst bij één van de grootste clubs van het land! Maar Mike wil meer, Mike wil zijn eigen meubelzaakje openen zodat hij eigen gemaakte meubels kan verkopen maar hiervoor is geld nodig en daarom stript hij. Ondertussen wordt hij verliefd op de zus van één van zijn collega’s. Deze knul is nieuw in de stripwereld en ervaart alles voor het eerst. Hierdoor raakt hij verslaafd aan drugs en handelt hij erin tot alles fout gaat, Mike zorgt dat alles met een sisser afloopt waardoor de zus hem stiekem toch leuk vindt.

Je zou zeggen dat dit genoeg stof is voor een film van bijna drie uur, zeker met het drugsgebruik van de collega erbij en toch duurt de film maar een zeer kleine twee! Hierdoor worden heel veel dingen er ontzettend snel doorheen gejaagd, zoals het drugsgebruik van de collega. Het lijkt alsof hij bij de eerste keer gebruiken al een overdosis neemt en bij zijn eerste handeltje gaat er al wat mis. Al met al iets te snel dus waardoor er geen opbouw zit in dat onderdeel van het verhaal. Ook het achtergrond verhaal van Mike zelf wordt bijna niet besproken waardoor het niet geloofwaardig is. Hij gaat slechts één keer naar de bank en daarmee is zijn droom gelijk van de baan. Daarbij lijkt hij meer interesse te hebben in het strippen en een aandeel krijgen in de striptent dan in meubels maken.

Maar deze film is natuurlijk niet gemaakt voor het verhaal. We willen mannen kijken! En dat doel haalt de film wel, het gaat zelfs iets verder. Je ziet namelijk dingen die je echt niet wil zien, zoals een piemel in één of andere piemelpomp en Matthew Mcconaughey zijn achteruitgang enkel bedekt door een klein lapje stof. Ik hou van mooie mannen, begrijp me niet verkeerd maar sommige dingen hoef ik niet te zien en mannen in string van de achterkant. Maar de mannen zijn niet de enige reden waarom deze film is gemaakt. Ik heb ook het idee dat de film draait om de danskunsten van Channing Tatum, je ziet hem vaak dansen en niet altijd om het strippen. Maar gelukkig zitten er zoveel dansstukjes en blote mannen in anders was de film een saai geheel geworden, nu valt het nog wel te pruimen.

Waar ik mij wel helemaal krom om hem gelachen is om de stripper ‘Tarzan’ dit is een brede man op leeftijd en hij probeert mee te doen met de dansjes maar heeft een zeer aangepaste versie. Hij staat telkens helemaal aan de buitenkant en is telkens net iets langzamer. Eens zien of jullie hem ook zien! 😉

Informatie:

Titel: Magic Mike

Jaar: 2012

Taal: Engels

Duur: 110 min

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s