Gamescom 2012 Verslag

Het is inmiddels al twee weken geleden dat ik in Keulen was voor Gamescom. Het werd daarom ook wel eens tijd voor een verslag van mij, dit verslag zal vooral een foto impressie zijn met mijn commentaar eronder. Enjoy!

Ik in Gamescom voor Simsnieuws en had hierdoor toegang tot de EA community lounge, maar alles wat ik hier heb gezien, gespeeld en gehoord kan je allemaal in dit verslag lezen, verwacht vooral veel De Sims 3 informatie! Je zou misschien denken dat ik één van de weinige vrouwen hier was, maar niets wat minder waar. Naast alle ‘babes’ die je half naakt kan vinden bij de verschillende stands waren er ook flink wat female gamers. Wat gelijk opviel was dat de rijen bij de W.C.’s van de heren veel langer waren dan die bij de dames, voor de verandering!

Maar er waren niet alleen maar female gamers maar ook veel vrouwelijke cosplays! Dit betekent dat er veel dames waren die verkleed waren als personages uit games. Dit jaar was er een overvloed aan ZOMBIES! Het is heus! Waar je ook keek zag je zombies, ze waren er in schooluniform maar ook in trouwjurken.

Maar gelukkig waren er niet alleen maar enge maar ook schattige kostuums. Ik zou er niet aan moeten denken om de gehele dag in zo’n groot, lomp en vooral warm pak rond te moeten lopen! Maar gelukkig hadden ze altijd een begeleider bij zich, want goed zien in zo’n hoofd zal je ook niet!

Elk jaar verbaas ik mij er ook over hoe ontzettend druk het wel niet is! De foto hierboven is genomen vanaf een kleine trap van een zij-ingang. Je kon binnen bijna letterlijk over de hoofden lopen. Aangezien ik maar 1.65 ben, was het voor mijn dus lastig om ook maar iets te zien!

Maar wat ik wel zag bij de EA stand was Star Wars! Ik heb zelfs een lightsaber in mijn handen gehad en met een Jedi gevochten! Maar verder kon ik niet veel zien, alle PC’s stonden overal achter de schermen zodat je alleen de huls hiervan kon zien.

Maar bij één hal was ik bijzonder verbaasd, hier waren niet enkel hoge stukken karton te zien maar alles was laag en je zag overal beeldschermen, je kon dus echt mee kijken! Vooral de autootjes waar je in kon zitten om een race spel te spelen vond ik erg origineel en schattig om te zien.

Maar helaas heb ik geen één spel in het openbare deel van Gamescom kunnen spelen, overal stond een wachtrij voor. Hierboven zie je dat er voor assassins Creed 3 een wachtrij stond van 300 minuten dus 5 uur!!! Helaas was dit meer regelmaat dan uitzondering, voor elk spel was er een wachtrij. Maar hierom staan zulke beurzen natuurlijk bekend, daarom hadden veel mensen ook een klapstoeltje en een potje kaarten mee om lekker te kunnen zitten en de tijd te verdrijven.

Naast de echt bekende spellen en spelfabrikanten waren er ook spellen te vinden waarvan mijn wenkbrauwen letterlijk omhoog schoten. Een spel dat het leven op het platteland simuleert? REALLY?! Ieder zijn eigen smaak denk ik dan, maar het was ook nog eens redelijk druk bij deze stand, de smaken verschillen dus behoorlijk op Gamescom.

En toen was het dus tijd om naar het afgesloten gedeelte van Electronic Arts te gaan. Wat zich hier allemaal heeft afgespeeld kan je hier lezen.

Advertenties

One thought on “Gamescom 2012 Verslag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s