The curious incident of the dog in the night-time – Mark Haddon

Wat die je wanneer je het hondje van je buurvrouw dood vindt in haar tuin en je wil weten wat er is gebeurd? Juist, dan ga je op onderzoek uit. In ieder geval, zo denk Christopher erover. Wat ik vond van deze zaak/dit boek? Lees dan snel verder.

A curious incident of the dog in the nighttime gaat over Christopher en hij woont bij zijn vader. Christopher heeft redelijk zware autisme. Dit zorgt ervoor dat hij veel dingen anders en soms zelfs verkeerd interpreteerd. Wanneer Christopher tijdens het speuren stuit op iets uit zijn verleden, heeft hij het idee dat hij niet meer veilig is en dan vlucht hij.

Veel meer valt er niet over het verhaal te vertellen. Niet omdat het zo saai is maar omdat het zo’n opstapeling van gebeurtenissen is, waardoor je al snel iets verraadt van het verhaal. Iedereen die ik ken raad ik aan dit boek te lezen, maar je moet dit boek zeker lezen als je geïnteresseerd bent in leer/leef/gedrags problemen. Dan zal dit boek een wereld van herkenning zijn. Wat ik heel erg mooi vond aan het boek is dat het is geschreven vanuit Christopher, daarom zitten er ook aantekening van Christopher bij. Zo snap je veel beter hoe hij, als iemand met autisme, de wereld om hem heen ziet. Voor dit boek hoef je dus geen kennis te hebben over autisme, door deze aantekeningen wordt het langzaamaan een stuk duidelijker. Ondanks dat Christopher zegt dat hij niet goed is met gevoelens, sluit je hem toch in je hart. Zijn bedoelingen zijn zo puur en toch zo lief dat je niet anders kan. Dit boek zal, op een heel ander niveau dan een gemiddeld romannetje, je hart doen smelten.

Het boek is uiteraard vertaald naar het Nederlands, maar mocht je toch eens willen proberen om een boek in het Engels te lezen dan raad ik je dit boek aan. Het Engels is niet heel kinderachtig maar ook niet heel moeilijk. Het proberen waard!

Informatie

Titel: The curious incident of the dog in the night-time / Het opzienbarende incident van het hondje in de nacht

Schrijver: Mark Haddon

Jaar: 2004

 

Advertenties

One thought on “The curious incident of the dog in the night-time – Mark Haddon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s