Xugar

3 Juli kon je al lezen wat ik van Xugar vond (heb je dit artikel nog niet gelezen maar wil je dat wel? Kijk dan snel hier!), kort daarna kreeg ik bericht van het bedrijf met de mededeling dat de verpakking en de prijs inmiddels alweer zijn veranderd en of ik samples wilde zodat ik een update kon schrijven? Natuurlijk! Ik was al ontzettend enthousiast over dit product en op deze manier kon ik het aan een grondigere review werpen. Lees in dit artikel wat ik vond van het product wat ik al had getest, Xugar 50% sticks, en van een ander product, Xugar Zero – Stevia sticks. In dit artikel lees je wat ik van beide suikervervangers vond en of het nog steeds een aanrader is!

Eerst dan maar Xugar 50%, suiker in poedervorm waar ik al eens over had verteld. Wat mij gelijk opviel was de nieuwe verpakking. Lekker strak en subtiel. Ontzettend leuk is de link naar sociale media aan de linkerkant van de verpakking van elke stick. Het bedrijf nodigt je dus uit om met de wereld te delen wat je van de suiker vindt! Maar eerst wat ik ervan vind. Allereerst heb ik een week lang deze suiker in mij thee gehad en het bleef lekker! Het is niet dat de smaak lekker is voor één dag of voor enkel één kopje per dag. Hierdoor kan je echt je dagelijkse suiker vervangen met deze Xugar 50% waardoor je de helft minder ‘slechte’ suiker binnenkrijgt en het scheelt je de helft aan calorieën! Maar aangezien ik al overtuigd was door Xugar 50% heb ik ook mijn familie aan de test onderworpen. Ik gaf twee proefpersonen beide twee kopjes, de ene wilde thee en de ander wiener. Ik had ze gezegd dat één beker Stevia suiker bevatte en de andere ‘normale’ suiker en aan hun de taak om te raden wat waarin zat! Zij wisten niet dat er slechts één kopje suiker bevatte, degene met wiener had namelijk tweemaal Stevia suiker gekregen. Uiteindelijk kwamen ze er niet uit, geen van beide kon met zekerheid zeggen welk kopje de oude vertrouwde suiker bevatte en welke de Stevia suiker. Degene met tweemaal Stevia suiker had wel een idee, maar kon het niet met zekerheid zeggen maar dit klopte natuurlijk niet want die had tweemaal Stevia! Hiermee wilde ik laten zien dat de ‘echte’ smaak van ‘echte’ suiker in de hoofd zit. Je proeft namelijk het verschil niet en dat terwijl Xugar 50% wel 50% minder calorieën bevat.

Hierboven een overzicht met alles wat in de suiker zit qua energie.

En dan nu het nieuwe product! Xugar zero. In deze suiker zit helemaal geen suiker en ook geen calorieën! Dit is dus niet alleen perfect voor zoetekauwers maar het schijnt ook te gebruiken zijn door mensen met diabetes. Deze Stevia suiker is niet in poedervorm maar in korrelvorm waardoor die veel weg heeft van echte suiker. Zou je de twee soorten suikers naast elkaar op tafel strooien zou je het verschil echt niet zien! Maar proef je het verschil?

Als allereerste wilde ik de suiker echt op zichzelf proeven, zonder thee of koffie. Vinger een beetje vochtig gemaakt, in de suiker gedoopt en in mijn mond gedaan. Daar kwam een hele aparte smaak vrij. Deze suiker proeft helemaal niet naar suiker maar meer naar mint-korrels die zoveel mint bevatten dat je het bijna niet proeft! Ik ben er vrij zeker van dat dit niet komt door het eten wat ik die dag heb gegeten, ik had minstens al twee uur niks gegeten, en daarbij vroeg ik mijn moeder hetzelfde te doen en die had ook dit idee. Zover nog niet echt een succes dus. Nu met thee. Wonder boven wonder proefde ik niks meer van de mintsmaak die ik eerder ervaren had! Ik proefde een normale thee met suiker. Geen rare (na)smaak dus! Met deze suiker zou je dus ook gemakkelijk je standaard suiker kunnen vervangen!

Hier een overzicht van wat er qua energie zit in de Xugar zero.

Op dit moment doe ik rustig aan met suiker in mijn thee, maar als ik wel suiker wil dan grijp ik al snel naar Xugar 50%. Ik houd ervan! Zelfs over de aardbeien of door de yoghurt is het echt heel erg lekker. Op www.steviazoetstof.nl kan je alles vinden over de Xugars en kan je ze ook bestellen voor 5,90 per pakje van 50. Maar ze hebben nog meer producten, vooral de chocolade sprak mij zeer aan! Maar misschien meer daarover een andere keer. Voor nu: Bedank Xugar!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s