Voor ik ga slapen – S.J. Watson

Anderhalf maand geleden was ik jarig en ik wilde graag boeken hebben. Aangezien ik geen specifieke schrijvers of boeken in mijn hoofd had, heb ik van alles wat gekregen. Zo ook van mijn tante ‘Voor ik ga slapen’. Deze lag bij een stapel van ‘zoveel voor zo weinig!’. En zo belandde hij bij mij. Hoewel ik dacht dat het een ouder boek was, gezien de stapel waar hij op lag, maar tot mijn verbazing is dit boek in Mei dit jaar uitgekomen!  Lees snel verder om een korte samenvatting en mijn mening te lezen!

Voor ik ga slapen gaat over Christine, een vrouw van 47 die elke dag haar geheugen kwijt is. Elke dag wordt zij dus wakker met het idee dat ze een stuk jonger is maar in werkelijkheid is ze bijna 50 en getrouwd. Dit geheugenverlies komt door een traumatische gebeurtenis waar ze zich, vreemd genoeg, niets van kan herinneren. Samen met een dokter en een dagboek probeert zij haar geheugen weer terug te krijgen. Maar gaat dit wel lukken wanneer je je niks kan herinneren van wat je de dag ervoor hebt opgeschreven? Is dat dan wel de waarheid terwijl je man iets heel anders zegt?

Ik moet zeggen dat dit boek mij echt heeft gegrepen, ik moest en zou verder lezen! Elke keer krijg je weer nieuwe vragen, waarom staat er voorin dat die man niet te vertrouwen is? Waarom schreef ze die dag niet verder? Waarom houdt haar man dingen achter? Deze vragen gaan door tot er de plottwist en de afwikkeling. Ik betrapte mij erop dat ik sommige stukken niet heel nauwkeurig las gewoon omdat het net iets te lang duurt voor de plottwist kwam. Al met al kan ik niet veel meer over dit boek vertellen, dit zegt ook wel weer iets over het verhaal. Het is een leuk boekje maar niet zo geweldig dat ik het ooit nog eens zou lezen. Dit boek moet je inderdaad kopen wanneer er een ‘zoveel veel voor zo weinig’ actie is.

Informatie

Titel: Voor ik ga slapen

Schrijver: S.J. Watson

Jaar: 2012

Advertenties

3 thoughts on “Voor ik ga slapen – S.J. Watson

  1. Pingback: Recensie: S. J. Watson - Voor ik ga slapen | Ranking the Books

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s