In de wolken

20120716-222710.jpg

Toen we aankwamen was het nacht en konden we nieuwe bergen niet echt zien en van de films weet je wel dat er bergen zijn in Canada maar je beseft het niet. Zondag zag ik pas de bergen en ze zijn zo huge! Ik was helemaal verbaasd en drukte mezelf bijna tegen het raam aan om ze goed te kunnen zien. Mijn mond was letterlijk open gevallen van verbazing. De bergen zijn echt ontzettend groot, hoog en vooral dichtbij! De mensen hier zijn hier zo erg aan de bergen gewend dat ze er praktisch op leven. Als echte Hollander, die overigens nog nooit op ski vakantie is geweest, ben ik helemaal niet gewend aan bergen. En de eerste keer dat ik ze zag, in de auto dus op weg naar Deroche, konden mijn hersenen gewoon niet geloven dat er echt sneeuw op lag in juli! Ik hoorde echt de zin ‘Dat is zout’ door mijn hoofd gaan. Er ligt hier namelijk niet een klein beetje sneeuw op de bergen maar hele toppen zijn hier nog besneeuwd. Maar wat mij nog meer shockeerde was de mist die uit de bergen komt wanneer het heeft geregend. Het is zo raar om de mist omhoog te zien gaan na één klein buitje! de Canadezen hier zijn zo erg gewend aan de bergen dat ze ze bijna allemaal bij naam kennen, en met kennen bedoel ik echt kennen. Ze praten hier soms over de bergen alsof het goede vrienden zijn.

Inmiddels ben ik al een klein beetje gewend aan de bergen, ik vind ze helemaal niet intimiderend en ik denk zelfs dat ik ze zal gaan missen wanneer ik weer in Nederland ben.

Summary for the English buddies: the mountains looked to scary in the beginning! I am really not used to any mountains, so at first my brains thought the snow was salt and I am really amazed by the clouds coming out of the mountaint when it rained. I also think it is funny how you talk about and name the mountains as if they are your friends.

Advertenties

2 thoughts on “In de wolken

  1. The mountains are our friends. I think you’re really getting into the spirit of things here. If you climb a mountain, you feel some sort of connection with it. Just like I (and probably you) have a connection to the property of Deroche Retreat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s