Toeterende treinen en stofzuigerslangen

20120715-215003.jpg

Week twee van mijn Stepping Stones avontuur, nog ongeveer 15 nachtmerrie te gaan voor we weer naar huis gaan. Dit aftellen doe ik niet omdat ik het niet naar mijn zin heb maar gewoon voor houvast. De dagen gaan hier namelijk zo snel! De eerste week was geweldig, heb hele mooie dingen gezien, gehoord, gedaan en super lieve mensen ontmoet. De tweede week is net aangebroken maar ik heb nu al heimwee naar de eerste week. Deze week zal het ook weer heel leuk worden maar ik ben bang dat het echt niet beter kan worden dan de eerste week.

Maar nu even over het land. Ondanks dat veel mensen hier Nederlandse opa’s en oma’s, soms zelfs nog Nederlandse ouders!, verschilt het land veel van Nederland. Maar het is nou ook weer er zo dat ik een cultuurschok heb moeten doorstaan. Dit komt ook doordat je veel dingen herkent uit films! Zoals de grote huizen en de perfecte voortuinen, ze bestaan echt! Maar sommige dingen zijn echt heel vreemd voor mij. Zo toeterende de treinen wanneer er een kruising komt, zelfs al is deze met stoplicht. Maar eerden uitvinding die echt naar Nederland moet overvliegen is de stofzuiger in de muur! Veel, vooral grote, huizen hebben een hele lange stofzuigerslang en een stofzuiger, de machine zelf, is ergens in de kelder. Ze stoppen de slang in een gat in de muur, dit werkt een beetje hetzelfde als een stopcontact, en ze gaan stofzuigen! Geen irritant wagentje achter je en je hoeft niet in elke kamer van stopcontact te wisselen!

for my English friends I shall make a quick summary of this update: I think it will be difficult to top last week, I had a blast. Heard, saw and did amazing things and met wonderful people. The big houses and the perfect lawns you see in the films actually do exist. However, the honking trains and the vacuum cleaner that goes into the wall still amaze me.

See you next time! Don’t forget to add a comment. 😀

Advertenties

One thought on “Toeterende treinen en stofzuigerslangen

  1. Leuk dat je het zo naar je zin hebt 😀 Ik ben nu met mijn ouders en broertje op vakantie in Amerika. Ook een totaal andere cultuur dan thuis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s