Bruin

Vroeger was mijn basiskleur bruin, maar sinds mijn 15e is al het bruin langzaam uit mijn kast verdwenen en heeft het plaatsgemaakt voor zwart. Dit is niet alleen bij mij zo, maar ook bij velen anderen. Vandaag dus een ode aan de kleur bruin.

Zwart is bij bijna iedereen de basiskleur van de garderobe omdat het een makkelijke kleur is om met andere kleuren te mengen maar soms ook omdat het zo afkleed. Met allebei deze redenen ben ik het niet eens. Bruin is bijna net zo´n makkelijke kleur als zwart, daarbij is bruin een veel zachtere kleur. Ik ben het er absoluut niet mee eens dat zwart zou afkleden. Afkleden doe je met de juiste kleren, de juiste taille en met slim nadenken. Vaak zie je volle vrouwen lopen in een zwart Tshirt en een hele strakke zwarte broek of legging, hierdoor lijk je vaak juist groter dan je eigenlijk bent! Oftewel, zwart kleed niet per definitie af.Bruin is niet alleen een veel zachtere kleur, maar ook veel vrouwelijker en eleganter. Bovendien lijkt het een veel bewustere keuze als je bruin draagt dan zwart, simpelweg omdat niemand snel bruin aantrekt als basiskleur.

Maar wat moet je nou aan bij bruin? Geel is een hele zomerse keuze, zeker als je een beetje een getinte huid hebt kan je dit makkelijk hebben. Als je een wat blekere huid hebt kan je het beste gaan voor de wat donkerdere geel. Bij groen en bruin denk je natuurlijk al heel snel aan camouflage, maar zo hoeft het niet te zijn! Het is waar dat deze kleuren goed bij elkaar passen, maar een mint achtige groen geeft je look een hele frisse verschijning en een meer jade groen geeft het diepte en laat je er chique uitzien. Turqouise, of licht blauw zou je misschien niet zo snel naast elkaar leggen maar ook bij dze kleur geldt dat het er ontzettend fris uitziet en daarbij is turqiouse een hle mooie diepe kleur. Ik ben zelf ontzettend fan van crème en oudroze, doordat deze kleuren zeer dicht tegen bruin aanliggen is dit een hele veilige keuze maar geeft het je look wel een kleine variatie. Tot slot roze en donkerrood, met deze kleuren zal je iets chiques uitstralen zonder dat de kleuren echt van je af springen.

Deze kleurencombinaties gelden natuurlijk niet alleen voor je kleren maar ook voor nagellak! Door goede kleuren te kiezen hoef je niet steeds je nagellak te wisselen en kan je dagenlang met dezelfde nagellak rondlopen!

Welke kleuren vind jij nog meer mooi bij bruin passen? Draag jij vaak bruin?

Advertenties

One thought on “Bruin

  1. Ik draag eigenlijk nooit bruin. Misschien heb ik één shirtje in mijn kast hangen dat bruin gestreept is, maar dat hoort onder een wijder shirtje.
    Mijn kledingkast bestaat voornamelijk uit blauw 😛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s