De Ooggetuige – Simone van der Vlught

De maand van het spannende boek is alweer bijna voorbij, maar toch wilde ik nog wat aandacht besteden aan het geschenkboekje van deze bijzondere maand. 2 Juni had je al kunnen lezen dat ik achter het net viste doordat ik Engelse boeken had gekocht, maar in de herkansing kocht ik Nederlandse boeken en toen kreeg ik hem wel! Hier dus mijn review.

Manon is getuige van een roofoverval bij haar plaatstelijke juwelier, waarbij de juwelier zelf wordt doorgeschoten maar Manon blijft ongedeerd. Maar echt een getuige is ze niet, Manon is namelijk slechtziend. Dit heeft haar ook gered, de overvallers hebben haar misschien hierom gespaard. Maar per toeval komen de overvallers erachter dat ze helemaal niet blind is en dan moeten ze ervoor zorgen dat ze zwijgt.

Ik moet toegeven dat ik nooit van de kleine dunne ‘geschenkboekjes’ ben geweest en ik kreeg al helemaal de kriebels als het woord ‘literaire huppedepup’ erop stond. Maar dit boekje heeft me verbaasd. Het is een ontzettend ‘makkelijk’ boekje dat lekker wegleest. De schrijfster hoeft niet te pochen met moeilijke woorden om het verhaal iets literairs te geven. Maar thriller is het nog niet echt, naar mijn idee mist het verhaal flink wat pagina’s om het echt spannend te maken. Het verhaal grijpt je niet echt en de clou zorgt er ook niet voor dat je hints uit het verhaal ineens wel ziet. Het verhaal is redelijk recht toe recht aan zonder een vleugje mysterie. Een leuk boekje dus, maar ik zou je enkel aanraden de 12,50 aan Nederlandse spannende boeken uit te geven voor de boeken en niet voor dit geschenkje.

Informatie:

Titel: De Ooggetuige

Schrijver: Simone van der Vlught

Jaar: 2012

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s