The Village

Eigenlijk is het de maand van het spannende boek, maar ik lees niet alleen maar boeken maar kijk ook films! Daarom zal ik deze keer een spannende film behandelen! Deze film is al redelijk oud maar nog wel indrukwekkend!

Stel je voor, je leeft in een gemeenschap en in de bossen rond jullie dorp is een bos. Op zich kan een bos eng genoeg zijn in het donker, maar in deze bossen wonen de rode monsters! Ze hebben al jaren niks van zich laten horen omdat het pact tussen de dorpelingen en de beesten altijd is behouden. Maar wanneer er medicijnen nodig zijn moet er toch echt iemand door het bos. Pas maar op geelkapje, hier komt de boze wolf.

Hoewel mijn beschrijving van de film erg sarcastisch is, moet ik toegeven dat ik dit een goede film vind. Hoewel het plot erg flauw is en de spanning uit de film slaat is het idee erg sterk. Maar nog voor het plot zich ontwikkeld ben je als kijker echt gespannen. Dit komt niet zozeer doordat er enge dingen worden laten zien maar meer omdat er een spanning wordt gecreëerd die om te snijden is. Er zijn momenten waarop je je adem in houdt om te horen of er een monster aankomt. Deze film is vooral geschikt wanneer je een beetje een spannende film wil kijken met een kleine romance erin maar wel goed wil slapen. Tip, zet het geluid lekker hard dan is het op sommige punten echt flink schrikken! Deze film is vooral aan te raden wanneer je een surround systeem hebt!

 

Informatie:

Titel: The Village

Jaar: 2004

Taal: Engels

Duur: 108 min

Advertenties

2 thoughts on “The Village

  1. Deze film heb ik volgensmij ook gezien. Was het meisje niet blind? En zag ze niet bepaalde kleuren ofzo bij mensen? In ieder geval mooie review 😀

    • Het meisje was inderdaad blind en kon kleuren zien, beetje vaag allemaal. Naar mijn idee is dat meer een leuke toevoeging aan het verhaal dan dat het essentieel is.

      Bedankt weer voor het lezen! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s