Een té spannend boek

Bij het horen dat juni de maand van het spannende boek is, schoten er gelijk verschillende boeken door mijn hoofd. Maar bij één boek krijg ik echt de rillingen en word ik misselijk. Ongeveer vijf tot zes jaar geleden, ik was toen dus ongeveer 15, ben ik begonnen in het boek ‘De Freak’ van Ryne Douglas Pearson en ik ben tot ongeveer bladzijde 20 gekomen. Dit boek gooit je zo erg in het verhaal dat je er oprecht bang van wordt. Het enige wat ik mij, gelukkig is dit het enige, kan herinneren is dat er aan het begin van het boek een kamer wordt beschreven waarin er een afgehakt hoofd onder een kopieerapparaat ligt en de bijbehorende ledematen hangen aan het balkon.

Het klinkt misschien niet veel erger dan de gemiddelde daden van een op hol geslagen moordenaar maar de omschrijving gaat een stuk verder dan het gemiddelde nieuwsbericht. De hele scene wordt zo duister en realistisch beschreven dat ik er misselijk van werd!

Maar wie weet is de maand van het spannende boek een goede reden voor mij om dit boek nog een kans te geven. Wordt wellicht vervolgd…

Advertenties

One thought on “Een té spannend boek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s