Australia

Wat doe je als Engelse vrouw wanneer je man naar Australië gaat om daar een veebedrijf op te zetten maar je vermoedt dat hij vreemd gaat? Dan reis je hem natuurlijk achterna! Zo gezegd, zo gedaan. Sarah gaat naar Australië waar ze erachter komt dat haar man is omgebracht, hierop besluit ze zelf het bedrijf te leiden maar daarvoor moet ze wel zelf een kudde naar de stad brengen. Ze ontslaat de huidige werknemers omdat die onbetrouwbaar zijn en gaat op weg met de kok, de schoonmaakster, het kind van de schoonmaakster en de ruige maar o zo knappe Drover. Er gebeurt van alles onderweg, maar uiteindelijk komen ze er maar na wat gedoe besluit Sarah toch het bedrijf te verkopen zodat ze het kind, die zij ondertussen beschouwt als het hare, van een eiland kan halen. Het noodlot treft hen wanneer Japan op deze dag de stad bombardeert, maar gelukkig is de knappe Drover er om ze te redden.

Het verhaal wordt bijna volledig verteld door de ogen van een jongetje dat bij het veebedrijf woont. Hierdoor is alles net iets meer aangedikt, de belichting is net wat scherper, de situaties zijn net wat spannender en het spel van de acteurs is net te groot. Gelukkig is dit niet de hele tijd zo. Het scherpe contrast wordt pijnlijk duidelijk wanneer er oorlog uitbreekt. Plots merk je als kijker dat het allemaal wat is afgevlakt. Deze schakeling geeft niet alleen aan dat het nu ‘menens’ is, maar het laat ook de overgang van kind naar jongvolwassenen zien.

Australia is een hele mooie film, maar er zijn teveel gebeurtenissen en thema’s in gestopt. Hierdoor voelt de film over dramatisch aan. Hoewel de bijna cartoonische manier van vertellen erg leuk en grappig kan overkomen, is het ook een opluchting wanneer er weer ‘gewoon’ wordt gedaan. Hoewel veel dingen als ‘te’ aanvoelen is Australia wel een film die je moet hebben gezien, bereid je alleen wel voor op een lange zit van meer dan twee uur!

Informatie:

Titel: Australia

Jaar: 2008

Taal: Engels

Duur: 165 min

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s