Ik begrijp dat je denkt dat ik onder een steen heb geleefd als ik je zeg dat ik de serie Game of Thrones nog niet had gezien. Ik kan het uitleggen! Mijn vriend en ik hadden de serie al een tijdje liggen, maar we waren nogal verslaafd aan House en dan heb je geen zin in een ridderroman. Toch moesten we de serie gaan kijken, zeker toen zelfs zijn vader enthousiast was! En zo is het geschiede, we hebben de eerste twee afleveringen gezien.

Tijdens de eerste aflevering van Game of Thrones wordt je direct middenin een verhaal gesmeten. Er is niet heel veel uitleg over wie, wie nou is en wat, wie is. Hierdoor is het erg onduidelijk in het begin. Dit zorgt er wel voor dat de serie snel verloopt en dat je graag wil weten wat er nou precies aan de hand is. Van wat ik tot nu toe weet en snap gaat de serie over verschillende heerschappijen met ieder zijn eigen problemen, donkere geheimen en onderlinge verhoudingen.

Het is onmogelijk om uit te leggen waar de serie nou precies over gaat, als je opzoek bent naar een samenvatting moet ik je helaas verwijzen naar de serie zelf of Google. Wel kan ik je zeggen dat de serie intrigerend is. Doordat het zich afspeelt in een soort van Middeleeuwen maar dan in een onbekend land moet er een nieuwe werkelijkheid gecreëerd worden. De makers van de serie zijn hier heel erg goed in geslaagd. Koste nog moeite zijn gespaard met de set, figuratie en kleding. Tijdens een feest op het kasteel is het ook echt feest en zijn er ontzettend veel mensen aanwezig. Een rondtrekkende nomade stam bestaat uit honderden mensen en die zie je ook stuk voor stuk. Er wordt niet enkel een illusie gecreëerd, maar ook echt laten zien.

Wanneer je deze serie besluit te kijken, voel mij verplicht om je te waarschuwen voor de hoeveelheid naakt. Ook voor seksscènes geldt dat de illusie niet alleen wordt gecreëerd maar ook echt laten zien. Minuten lang. Seks lijkt zo´n essentieel onderdeel van deze serie dat ik er een beetje ongemakkelijk van word. Ik denk steeds: ‘Dit hebben mijn schoonouders gezien’.

Desalniettemin is deze serie uniek en een echte aanrader!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s