Thor

Ik hou van Marvel films. Zo, het is eruit. Ik weet dat ik lang niet de enige ben die houdt van de verfilmde stripboeken, maar toch word ik vaker dan eens raar aangekeken als ik uitkom voor mijn mening van deze films. Onlangs is de film The Avengers in de bioscoop gekomen en ik wil deze film ontzettend graag zien. Ik heb mezelf wel één voorwaarde gesteld, ik wil alle films van de hoofdpersonen hebben gezien. Dat betekent dat The Hulk, Iron man 1 en 2, Captain America en Thor Op een beeldscherm voor mij moeten verschijnen. Tot nu toe had ik The Hulk al gezien, dus ik moet er nog wel wat! Daarop besloten mijn vriend en ik Thor maar eens een kans te geven.

Thor gaat over een god die zijn vader als koning op moet volgen, tijdens zijn kroning gaat er iets mis waarop de troonopvolger een oorlog wil starten. Dan pas ziet zijn vader in dat Thor nog niet geschikt is om de koning te worden en gooit hem naar de aarde. Thor kan maar op één manier terugkeren en dat is wanneer hij zijn hamer uit de grond kan trekken, enkel dit is een magische hamer en hij laat de aarde alleen maar los als Thor er klaar voor is. Op aarde wordt Thor geraakt door een bus waarin een stel wetenschapper zitten, één van deze wetenschappers valt vrijwel direct voor hem. In het godenrijk besluiten de vrienden van Thor dat zij hem moeten helpen en zijn broer grijpt de macht. Maar zijn broer Loki, die nu dus koning is omdat hij zijn vader zo overstuur heeft gemaakt waardoor die in een godencoma ligt, weet ook dat wanneer zijn broer weer terug is dat Thor dan koning wordt of het in ieder geval zal proberen. Al met al is het dus een geweldig familie drama. Uiteindelijk vallen Thor Jane na twee dagen voor elkaar en belooft Thor dat hij terug zal komen voor haar maar helaas zal dit allemaal niet gebeuren aangezien Thor de toegang tot aarde kapot moet maken om zijn broer Loki te stoppen.

Ik weet niet hoe het met jullie ziet, maar bij het nalezen van de samenvatting, werd ik duizelig. De film duurt bijna twee uur en dat is veel te weinig. Hoewel de film steeds in dezelfde snelheid gaat, is het lastig om het verhaal goed te volgen. Er is geen enkele adempauze in de film waardoor mensen die het verhaal niet kennen het lastig zullen vinden om alles in één keer te snappen. Hoewel de film dus lastig is om bij te houden, is het een geweldige film. De godenwereld voelt echt enorm aan en de filmmakers hebben werkelijk een nieuwe wereld gecreëerd waardoor je op sommige momenten echt met je mond open zit van alle prachtige effecten.  De acteerprestaties van Chris Hemsworth, Thor, zijn geweldig. Vanaf het moment dat hij op aarde is gegooid door zijn vader blijft hij een god. Alles aan zijn lichaamshouding alleen al laat duidelijk worden dat hij anders is dan de bewoners van de planeet aarde.

Dames, hoewel het lichaam van Chris Hemsworth geweldig is om naar te kijken, raad ik deze film wel af als je daar naar op zoek bent. Ook qua romantiek wordt je flink bedrogen in de film, veel verder dan een handkusje en een hardhandige zoen op de mond gaat de film niet. Deze film moet je echt alleen kijken als je houdt van mythologie, strips, prachtige beelden, flinke actie en hard geluid.

Informatie:

Titel: Thor

Jaar: 2011

Taal: Engels

Duur: 115 min

Advertenties

2 thoughts on “Thor

  1. Pingback: Make-up tutorial gebasseerd op de film Thor | Soraya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s