Veronika besluit te sterven – Paulo Coelho

Ik heb ontzettend veel boeken, op dit moment staan ze verspreid over vier plekken op mijn kamer. Keus genoeg dus voor een eerste boek review! Ik wist gelijk welk boek ik zou doen, en zo ging ik op zoek naar dat ene boek. Verbazend genoeg kon ik het niet vinden, op geen van de vier plekken en ook niet bij mijn zusjes. Na de kast nog een paar keer te hebben geïnspecteerd kwam ik een ander boek tegen dat ik in de loop der jaren helemaal ben vergeten. Plots besefte ik dat dit het boek was, het boek dat ik als eerste wilde delen met het web.

Veronika besluit te sterven heb ik ooit van een vriend van mij gehad, het boek ruikt niet alleen oud maar begint er ook oud uit te zien. De voorkant is nogal gedateerd en de bladeren worden geel. Het verhaal wordt er gelukkig niet minder goed door. Veronika besluit te sterven  speelt zich af in een land dat ik niet ken, in een tijd waar ik geen flauw benul van heb en laat het leven van een vrouw zien die ik nooit zou leren kennen. Een doodnormaal iemand met een doodnormale baan zonder uitzicht op een niet zo doodnormale toekomst. Dit uitzichtloze bestaan doet haar besluiten dat het genoeg is geweest en ze besluit zich van het leven te beroven. Jammer genoeg, maar gelukkig, lukt dit niet waardoor Veronika in een psychiatrische kliniek belandt. Ze heeft last van haar hart en ze krijgt hier ook gelijk te horen dat deze het met zeven dagen zal begeven. Al met al niet een toekomstbeeld wat we zouden willen hebben.

Hoewel het boek niet heel vrolijk klinkt zal het een positief effect hebben op zijn lezers. Ik ben er namelijk van overtuigd dat iedereen zich wel eens nutteloos voelt en het idee heeft dat hij of zij er beter niet kan zijn. Dit boek laat zien dat we allemaal even nutteloos en belangrijk zijn, het is maar net hoe je er naar kijkt. Hoewel ik normaal niet zo van open eindes houd, zorgt een interessante twist op het einde ervoor dat ik het boek met een glimlach dicht kon slaan.

Informatie:

Titel: Veronika besluit te sterven

Schrijver: Paulo Coelho

Jaar: 1998

ISBN: 90-295-0968-6

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s