Star / Danielle Steel’s Star

Welke film zou ik nou moeten kiezen als eerste film voor mij review? Ik zou voor de nieuwste kunnen gaan, of de engste, of de grappigste, of welke ik de leukste vind? Dit klinkt allemaal alleen niet zo objectief, en daarom heb ik ervoor gekozen om als allereerste film te gaan voor de film die ik het meest heb gekeken: ‘Star’.

Star is een verfilming van het boek met dezelfde naam dat geschreven is door Daniele Steel, mocht je haar niet kennen vraag dan aan je moeder wie het is. Het verhaal gaat over Crystal, een boerderij meisje en het oogappeltje van haar vader. Haar jeugd wordt flink verpest door de dood van haar vader, een verkrachting door haar zwager en de noodlottige dood van haar broertje. Maar gelukkig heeft ze Spencer, een jongen die zij op een trouwfeest heeft leren kennen. Maar door omstandigheden kunnen de twee niet bij elkaar zijn en Crystal besluit haar droom na te jagen, ze wil zingen en een ster zijn. Dit lukt haar en tijdens haar reis naar roem komt ze Spencer weer tegen. Natuurlijk zit er een addertje onder het gras, hij is al verloofd. Ze blijven verliefd en telkens als ze op het punt staan om eindelijk voor elkaar te kiezen, is er wel weer iets aan de hand. Gelukkig komt er toch een punt waarop het toch mogelijk is voor ze om voor elkaar te kiezen. Maar niet zonder slag of stoot, Crystal is niet meer bekend en heeft ondertussen stiekem een kind gekregen van Spencer en Spencer moet zijn werk opzeggen en lijdt gezichtsverlies door van zijn vrouw te scheiden.

Drama alom, het filmwerk is ontzettend dromerig, het verhaal over spant een aantal jaar maar de acteurs blijven even oud en het verhaal is mierzoet. En toch is het een erg fijne film voor een zondagmiddag onder een dekentje met een hoop chocolade bij de hand, mits je alleen bent of met een goede vriendin. Dames, doe het alsjeblieft een jongen nooit aan om deze film mee te kijken.

 

Informatie:

Titel: Star/Danielle Steel’s Star

Jaar: 1993

Taal: Engels

Duur: 93 min

Advertenties

2 thoughts on “Star / Danielle Steel’s Star

  1. onze favo film om op een regenachtige middag te gaan kijken ….wij soraya en ik kunnen de tekst bijna woordelijk mee doen ……wanneer kijken we weer sor??????????

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s